Ludmila u jezera

Jedná se o navazující seminář na Sibiřský šamanismus (rituály a postupy) I a je tedy primárně určen pro ty, kteří prošli tímto seminářem. Pouze pokud by zůstala neobsazená místa, nabídneme je dalším zájemcům.

Na semináři rozšíříme své znalosti o tuvinské šamanské tradici, budeme si povídat o vztazích nejen tuvinských šamanů k přírodě a živlům, ale i o obřadech na významných přírodních místech. V době, kdy pravděpodobně všechny kultury uctívají své zemřelé, budeme hovořit také o postoji Tuvinců k předkům a zacházení s jejich energiemi. Rozvineme také postupy užíváné v tuvinském šamanismu k léčení a vyrobíme si ochranný amulet, který oživíme.

Předpokládaný program:

  • postoj k přírodě v tradiční tuvinské kultuře
  • práce šamana v přírodě – rituály na posvátných místech, u pramenů, řek, posvátných stromů, pro přírodní duchy atd.
  • meditace na propojení s Matkou Zemí
  • rituál zvaný „san“ s využitím sibiřského jalovce (praktická ukázka)
  • úcta k předkům v tuvinské tradici
  • rituály pro předky, rituály pro zemřelé, provázení těch, kteří nepřešli na druhou stranu
  • výroba ochranného amuletu s konkrétním přáním či záměrem a rituál oživení ochranného amuletu
  • šamanské způsoby léčení – rozšíření praxe diagnostiky a léčení v tuvinském šamanismu

Ludmila u stromu

Program bude tlumočený do češtiny.

O Ludmile: Ludmila Karaoolovna Ojun pochází z rodu kočovných pastevců sobů, kteří obývají kraj Todža ve východní části Republiky Tuva, která leží v srdci Asie, na jižní Sibiři u mongolských hranic.

Ludmila se řadí mezi tzv. dědičné šamany, v její rodové linii z matčiny i otcovy strany se vyskytovaly šamanky. Dnes působí v šamanském společenství ‚Duch medvěda‘, provádí tradiční obřady věnované šamanským stromům, vodním zdrojům, ohňům a posvátným místům. Lidé ji zvou k očistě domů, hospodářských zvířat, automobilů či pracovních nástrojů. Provádí šamanské léčení, pohřební rituály 7. a 49. dne, nebo např. věštění „Khuvaanak“ z 41 kamenů.

Během svých zahraničních cest se Ludmila šíří povědomí o starobylé kultuře tuvinského národa a dělí se o své letité zkušenosti formou přednášek, seminářů, praktických dílen a obřadů. Spolupracuje mj. se školami, univerzitami, antropologickými či etnologickými institucemi, je kmotrou francouzské revue Natives, která dává hlas tradicím a vědění původních etnik.

Úroveň: Mírně pokročilí – seminář je určen primárně pro účastníky prvního dílu semináře u Ludmily Ojun.

Ludmila OjunMísto konání: Studio Braník, Ke Krči 30, Praha 4 – Braník. Na místě je možné po dohodě přespat na vlastní karimatce ve spacáku za 200 Kč.

Harmonogram: Začátek je v sobotu v 9:30. Předpokládaný harmonogram je 9:30-17:00 (či 18:00) hodin v sobotu a 9:30-17:00 hodin v neděli, s přestávkou na oběd.

Cena:
3000 Kč při platbě do 1.11.
3400 Kč při pozdější platbě

Přihlášení: Přihlaste se prosím vyplněním rezervačního formuláře níže. Po odeslání rezervace vám zašleme do emailu informace k akci i platbě.





Odesláním formuláře vyjadřujete souhlas s obchodními podmínkami.
Potvrzení rezervace a platební údaje Vám zašleme během krátké doby po odeslání rezervace.

 

Máte zájem o seminář, ale nehodí se vám termín?

Zadejte svůj email a my vás budeme informovat o dalších vypsaných termínech.

Odesláním formuláře vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů a odběrem novinek.